Kontaktujte nás  jumping.srdcem@gmail.com
Sledujte nás
Lenčin dort

Hledala jsem recept na nějaký zdravější dort, ale žádný mi úplně nevyhovoval. Tak jsem spojila pár mých osvědčených receptů dohromady a voilà nový recept je na světě.


INGREDIENCE:

Těsto

6 vajec

250 g ovesných vloček

150 g vlašských ořechů

3 lžíce čokoládového pudingu

20 g kakaa

30 g čokoládového proteinu

1 prášek do pečiva

10 lžic studené vody

na doslazení čekankový sirup (nebo jiné sladidlo) podle chuti

Do formy na dort: kokosový olej a strouhaný kokos


Krém

750 g mascarpone

300 ml smetany ke šlehání (já použila 500 ml)


POSTUP:

Ovesné vločky i ořechy si rozdrtíme pomocí mixéru a přidáme k pudingu, kakau, proteinu a prášku do pečiva. Promícháme a připojíme pouze žloutky a sirup. Pomocí ručního mixéru směs mícháme a postupně přiléváme 10 lžic vody. Vše pořádně promícháme.

Z oddělených bílků si vyšleháme tuhý sníh. Ten ručně vhněteme do vniklého těsta.

Těsto nalejeme do dortové formy vytřené kokosovým olejem a vysypané strouhaným kokosem. Do rozpálené trouby na 150 °C dáme těsto péct na 30 - 45 minut, poté zesílíme na 170 °C na 20 minut.

Mezitím si připravíme krém. Stačí pouze ze smetany připravit šlehačku a tu smícháme s mascarpone. Vychladlý korpus rozdělíme na 2 půlky a promažeme krémem.

Dort zdobíme ovocem dle fantazie.


Tip: Chtěla jsem mít dort ve tvaru srdce, ale mám pouze kulatou formu. Tak jsem dole odkrojila 2 kusy do špičky a odkrojené části přidala pomocí krému nahoru.




Fazolové brownies s banánem